Monday, March 18, 2019

Första dagen i Rom

Dagen startade vid 03.10 för vissa av oss. Flygresan hit gick bra, vi fick allt bagage och vi klarade oss till hotellet. 
Dock väl vid hotellet var det lite strul. Alla rummen var inte klara vilket gjorde att vi fick trycka in mycket bagage i några få hotellrum. Trots strul med ledning och organisation så fick vi äta lunch och vi hann även med lite fritid då vi valde att kolla in en matbutiken. Dom har väldigt roliga format på sina läskar och ostar.

Efter lunchen gav vi oss av till Spanskatrappan där flera av oss redovisade olika grejer. Det var otroligt fint ljus där och en nice fontän.


Därefter gick vi till fontana di trevi. Den är mycket större än man tror. Vid fontänen hade vi också en redovisning. I fontänen så samlar man in runt 20000 kronor per dag då det finns en myt som säger att om du kastar mynt över axeln så kan du önska dig olika saker, bland annat skilsmässa :) Lite konstigt då det är ett katolskt land.
När redovisningen var klar så tog vi en glasspaus. Italiensk glass var the shit.
När det blev kväll så delade vi upp oss och upptäckte Rom på eget bevåg. Vi kollade in butiker och letade efter en resturang att äta middag på. Vi passerade bland annat en resturang som enbart hade IKEA mat. Till slut hittade vi någonstans att äta och det var billigt och det funkade. Restaurangen hade en... spännande toalett. Rädslan för allmänna toaletter späddes ju på efter det besöket kan man säga. När vi ätit klart så samlades nästan hela klassen av en ren slump utanför restaurangen och vi valde att ta bussen hem. Busschauffören var en riktig rally-Roger och som våran kära klasskamrat sade; "Detta är som Insane på Grönan." Under bussresan hade vi jättekul, förhoppningsvis så fick medresenärerna intrycket att svenska ungdomar är ett glatt folk, men vårat flamsande kanske var lite jobbigt. När vi var tillbaka i kvarteret som hotellet låg i så gick några av oss och handlade snacks på en lokal matbutik. Andréa roade det Italienska kassabiträdet när hon mumlade "Ciao Bella" till Cornelias ryggsäck... Nu sitter vi på balkongen i vårat hotellrum och småpratar. Första dagen i Rom var händelserik och i slutändan riktigt rolig.

No comments:

Post a Comment

Sista dagen i Rom

Hejsan! Denna soliga dag började tidigt med en timmes restid till Vatikanmuseet. Utanför muren lyssnade vi på många intressanta redovisnin...