Tuesday, March 19, 2019

Jävlar vilken dag

Våran upptäcktsfärd började 8.30 med god frukost och 45 minuter försenade bussar. Det var trångt och närgånget. Vi gick på en lite marknad där det fanns god frukt och fina blommor. Sedan fick vi höra om Elizabeth Hesselblad som blev helgonförklarad 2016. Vi fick också höra spännande presentationer om kulturen och fordon. Under en 20 minuters paus så gick vi och köpte goda bakelser med vaniljfyllning som vi åt medan vi gick mot Pantheon där vi fick höra om dess arkitektur och historia.
Vi gick och kollade in den stora kupolen och begravningsplatserna. Vi alla chockades över hur stor den var.
Vi besökte Colosseum! Det var stort och man kunde lätt gå vilse. Trappstegen var hemska och man vart trött men det var otroligt fint.
Vi besökte denna fina byggnaden men vi vet inte så mycket om den då det verkade som att ingen lärare visste vad det var för något. Den var otroligt stor och det var värt att gå upp alla trapporna för att komma upp till toppen och se dessa kolonner. Men efter lite eget googlande så kom vi framtill att det är Viktor-Emanuel monumentet.
Vi hade lite egentid och då taggade många av oss till för det närmade sig middag. Lärarna hade bokat in hela klassen på en restaurang. Vi tyckte att det skulle bli mysigt att äta lite italienskt tillsammans med hela klassen. Restaurangen var mysig och fin, dock förväntade vi oss alla att vi skulle bli mätta och få äta lite varm mat. Det hände inte. Vi elever bestämde oss då för att gå så att vi kunde hitta något att äta satt vi blev mätta. Vissa av oss köpte glass, vissa kakor och endel valde chips. Vi hoppas på varm mat som gör oss mätta imorgon helst lika god som lunchen var idag.

PS. Rom är fantastiskt så åk hit om ni kan!


No comments:

Post a Comment

Sista dagen i Rom

Hejsan! Denna soliga dag började tidigt med en timmes restid till Vatikanmuseet. Utanför muren lyssnade vi på många intressanta redovisnin...